Αντώνης Κεραμιδάς

Η Σχοινούσα που αγάπησα

Κατά τη διαμονή μου τα δυο τελευταία χρόνια στο νησί της Σχοινούσας, η φωτογραφική μου μηχανή αποτελούσε σταθερή  συντροφιά προκειμένου να  συλλάβω και ν΄αναδείξω το μεγαλοπρεπές Κυκλαδίτικο φυσικό περιβάλλον αλλά και την καθημερινή ζωή στο νησί σε κάθε έκφανση της. Ο μοναδικός έναστρος ‘Σχοινουσιώτικος” ουρανός αλλά και η μαγευτική Σελήνη αποτελούσαν πάντα όαση γαλήνης  και αποζημίωναν για την κάθε νυχτερινή (πολλές φορές μέχρι τα ξημερώματα) κακουχία που συναντούσα προκειμένου να στήσω  τον τρίποδα της  φωτογραφικής μηχανής και να στρέψω τελικά τον φακό στον ουρανό.

Η Σχοινούσα,  δεν είναι απλά ένας τόπος καλοκαιρινών διακοπών όπως τον αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος.  Είναι ένας ιερός τόπος όπως είναι η απέναντι ιερή Κέρος. Απλά, η Σχοινούσα κατοικείται. Το νησί, αποτελεί  το κατάλληλο “μέσο”  προκειμένου να εναρμονιστεί ο άνθρωπος  (για όποιον έχει την δύναμη της θέλησης) με την φύση, αλλά και να επιστρέψει στις ρίζες της  αγνής καθημερινότητας έτσι όπως η αρχές της ανθρώπινης επαφής ορίζουν μέσα από αγαπητά και άδολα πρόσωπα του τόπου, που δεν ζητούν παρά το χαμόγελο και τον πραγματικό σου εαυτό . Όποιος και ναναι αυτός…

 Αντώνης Κεραμιδάς

www.adonisk.gr

Βιογραφικό:

Ο Αντώνης Κεραμιδάς  είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Φ.Α. Θεσσαλονίκης (απ΄όπου και κατάγεται) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος  (Μ.Β.Α.) του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά τα έτη 2015 & 2016 εργαζόταν ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Σχοινούσας.  Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με κλίση κυρίως στην αθλητική φωτογραφία.