Σύλλογος Νέων Σχοινούσας

Έτος ιδρύσεως 2015

Η ΓΕΝΝΗΣΗ

Μακρύς ο χειμώνας στα νησιά. Πολύ το κρύο, ερημιά στα σοκάκια και μέρες μικρές. Τόσο μικρές που μοιάζουν με διαλλείματα ανάμεσα στις νύχτες. Η ανάγκη για επικοινωνία και επαφή, δράσεις και δημιουργία είναι  μεγάλη.

Ο Σχοινουσιώτες πάντα έβρισκαν τον τρόπο να γεμίσουν τις μέρες και τις νύχτες, πάντα έβρισκαν τον τρόπο να γεμίσουν τις καρδιές τους, να βάλουν χρώμα στη ζωή τους. Εργατικοί, δημιουργικοί, φιλόξενοι, πρόσχαροι, γλετζέδες, αυθεντικοί άνθρωποι! Γνωρίσματα που ακόμα και σήμερα μένουν αναλλοίωτα, και περνάνε από γενιά σε γενιά, κληρονομιά βαριά.

Ως νεολαία του τόπου αισθανόμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και τις αξίες που μας διδάξαν. Περήφανοι για κάθε πέτρα που σμιλέψανε, για κάθε χωράφι που οργώσανε για καθετί που ορίζει μέχρι και σήμερα την ύπαρξή μας.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να συνεχίσουμε την ιστορία του τόπου. Με σεβασμό στην παράδοση ορίζουμε την δική μας πορεία στον χώρο και τον χρόνο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Συλλόγου. Ένα σώμα νέων ανθρώπων με δύο βασικούς σκοπούς. Καταρχάς την καταγραφή, διατήρηση, και σε κάποιες περιπτώσεις αναβίωση της παράδοσης του τόπου, με σκοπό την μετάδοσή της στις νέες γενιές. Και στη συνέχεια, την δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων, σε πολιτιστικό επίπεδο, για την πιο εποικοδομητική και δημιουργική παραμονή των νέων στον τόπο τους.

Σκοπός μας είναι ένα νησί ζωντανό όλο το χρόνο, ένα νησί που σέβεται τις παραδόσεις και συγχρόνως καινοτομεί και καλεί νέους ανθρώπους κοντά του.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους φίλους του νησιού σε αυτό το μαγικό ταξίδι δημιουργίας!

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Το καταστατικό του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Σχοινούσας, με τον διακριτικό τίτλο «Σύλλογος Νέων Σχοινούσας», που εδρεύει στη νήσο Σχοινούσα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει επικυρωθεί με την υπ’ αριθμό 6/17-6-2015 Διάταξη του Ειρηνοδίκη Νάξου κ. Ιωάννη Κοσμίδη και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Νάξου με αύξοντα αριθμό καταχώρησης 354 / 20-7-2015 σύμφωνα με το άρθρο 83 του Α.Κ.

Επισυνάπτεται αρχείο με το καταστατικό του Συλλόγου. Να ευχαριστήσουμε θερμά την συντοπίτισσα δικηγόρο Πειραιά, Κα Κορωνέλλου Μαρία για την σύνταξη του καταστατικού και για την πολύτιμη βοήθειά της.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Επωνυμία:                   Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Σχοινούσας

Τίτλος:                         Σύλλογος Νέων Σχοινούσας

Α.Φ.Μ.                         997559353

ΔΟΥ                             Νάξου

Κατηγορία:                  ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικά

Μορφή:                        Σύλλογος

Διεύθυνση:                   Σχοινούσα

84300 Νάξος Ν.Κυκλάδων

Κοινότητα Σχοινούσης (Νήσος)


ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ
ΑΡΘ. ΛΟΓ.:  5705-082813-146
IBAN: GR55 0172 7050 0057 0508 2813 146
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
PIRBGRAA


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σίμος Εμμανουήλ του Νικολάου / τηλ: 698 638 6926

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πράσινου Γεωργία του Ηλία

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κλαουδάτου Βασιλική του Ιωσήφ

ΤΑΜΙΑΣ: Πρωτονοτάριος Εμμανουήλ του Σώζου

ΜΕΛΟΣ: Οικονομίδης Παναγιώτης του Νικολάου


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Νέων Σχοινούσας
Σχοινούσα, 84300
Κυκλάδες

Email:  schinousaisland@gmail.com

Fb:  Σύλλογος Νέων ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ/ Youth Association of Schinousa


Μπορείτε να κατεβάσετε το το καταστατικό του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας σε μορφή pdf Εδώ