Προγραμματισμός Δράσεων 2020

Κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με τους κατοίκους του νησιού, συντάσσουμε ένα βασικό πλάνο δραστηριοτήτων. Καταδεικνύουμε ανάγκες του τόπου, συζητάμε νέες ιδέες, επισημαίνουμε  λάθη των περασμένων ετών με σκοπό τη συνεχή βελτίωση, εκφράζουμε τις σκέψεις μας για το νησί που ονειρευόμαστε και θέλουμε να κατοικούμε.

O Σύλλογος Νέων Σχοινούσας είναι κυρίως μια ιδέα. Ένα ευρύτερο σώμα ανθρώπων, από κάθε γωνιά της γης, που αγαπούν το νησί και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν ένα κομματάκι του εαυτού τους για την ευημερία του τόπου.    

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, όλα τα μέλη πρέπει να μετέχουν ενεργά σε κάποια Ομάδα Εργασίας. Η δύναμη του Συλλόγου είναι τα μέλη του. Η συχνή επικοινωνία των μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου καταδεικνύει τις ανάγκες του τόπου, γεννά καινούριες ιδέες, μεταλαμπαδεύει τη γνώση της λαϊκής παράδοσης από γενιά σε γενιά και κρατά ζωντανή τη διάθεση των μόνιμων κατοίκων για δημιουργία και κοινωνικοποίηση.

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή των δράσεων που έχει αναλάβει η κάθε ομάδα για το διάστημα Σεπτέμβρης 2019 μέχρι και Αύγουστος 2020.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στη Γενική Συνέλευση εκφράστηκε η απογοήτευση του ΔΣ για την περιορισμένη συμμετοχή των κατοίκων σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Επίσης, υπάρχει δυσκολία στην κάλυψη των εξόδων των μαθημάτων. Το ΔΣ πρότεινε την προσωρινή παύση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σε περίπτωση που κάτοικοι του νησιού επιθυμούν την διεξαγωγή κάποιου προγράμματος το ΔΣ δεσμεύεται να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Από τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε:

α) Η επανέκδοση των φυλλαδίων

β) Η τελειοποίηση των στολών

γ) η λειουργία του site

δ) Λαογραφική μελέτη

ε) γεννεαλογικό δέντρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

*ΜπαΪράκι

*Πανηγυρικός εορτασμός της Παναγιάς της Ακαθής

*χαρταετοί

*κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό μονοπατιών-παραλιών

*εκδρομή-πολιτιστικη ανταλλαγή

*πεζοπορίες

ΚΤΙΡΙΑΚΑ

*Ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης

*καταγραφή περιουσίας