4η Γιορτή Νέων. 11/05/2019

Το Σάββατο 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Νέων Σχοινούσας.

Στην κεντρική πλατεία, τα παιδιά από το τμήμα μουσικής παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Mε λαούτο, βιολί, κιθάρα, τζουρά, λίρα, μπεντίρ και σαντούρι μας ταξιδέψανε στην μουσική παράδοση των γύρω νησιών. Ευχαριστούμε για ακόμα μία χρονιά τους δασκάλους μας, Άγγελο Μιχελή και Μόνικα Φράιζ.

Στο πίσω μέρος οι γυναίκες εκθέσανε τα χειροποίητα υφαντά τους. Παράλληλα, είχανε στήσει δύο αργαλειούς και εξηγούσαν στους επισκέπτες τον τρόπο λειτουργία τους. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Η τέχνη του αργαλειού είχε χαθεί τελείως από το νησί μας. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Σύλλογος προσπαθεί με συντονισμένες κινήσεις να αναβιώσει την υφαντική τέχνη. Τα μαθήματα υφαντικής γίνανε υπό την καθοδήγηση της Κα Ειρήνης Βεκρή.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς, ο σκοπός των εκλογών!! Τα μέλη της μουσικής ομάδας είχαν ετοιμάσει τον σκοπό των εκλογών με ευφάνταστα κοτσάκια από την Σχοινουσιώτικη πολιτική επικαιρότητα!!

Από το ΔΣ του Συλλόγου…

“επιτυχία ευχόμαστε καθένας σας να έχει, για της Σχοινούσας το καλό συνέχεια να τρέχει, να νοιαστείτε σαν παιδί σας, τ όμορφο μικρό νησί σας.” Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Η συλλογή των μουσικών οργάνων του Συλλόγου έχει εμπλουτιστεί με την ευγενική χορηγία της Ομάδας Αιγαίου.

Οι αργαλειοί, 5 επιτραπέζιοι και 1 επιδαπέδιος, είναι χορηγία της Axion Hellas.